Tuesday, March 11, 2008

Exchange2007 and OCS on the same server

Well, to install OCS on x64 system you will need to run the following command in order to run CWA and enable OCS services to mount:

CSCRIPT %SYSTEMDRIVE%\Inetpub\AdminScripts\adsutil.vbs SET W3SVC/AppPools/Enable32bitAppOnWin64 1

Then restart IIS and maybe the OS, this is because OCS CWA dlls requires to run in IIS x86 mode, so what I think that happened that someone did the following script which configured IIS on x64 system to run in x86 mode. But if do that on E12 server than has the CAS role installed this will blow its mind you will get the error: 2274 W3SVC-WP ISAPI Filiter ‘C:\Exchsrvr\ClientAccess\owa\auth\owaauth.dll’ could not be loaded due to a configuration problem. The current configuration only supports loading images built for a x86 processor architecture.

, so you will have to set back the flag to 0, then uninstall OCS, so I think that installing both of the applications is not working thus not supported.

5 comments:

Michael said...

By reading your posts I can tell how much you absolutely hate microsoft servers. I don't blame you.

Do yourself a favor and start using linux. At first its a pain in the ass, but after a while you start to really appreciate knowing how it works.

Busbar said...

No way, I don't hate MS. I love the technology so much they provide as well as I am working as infrastructure consultant @ MS :)

Mohamed said...

I think it will not work as Exchange server need IIS in X64 mode and this script restrict IIS to 32bit mode

Busbar said...

Hi,
You didn't notice my post, you will have to set the flag to Zero in order to remove the 32bit mode, other than this Exchange will not work.

Fawzi said...

ya..you are right